Sos cygański (vegan, RAW) do makaronu lub do przekąsek

Sos do makaronu wegański RAW

Czy wiesz, że miksując warzywa zamiast przetwarzając je termicznie (gotując, smażąc, dusząc, piekąc) możesz uzyskać nie tylko zupełnie niezwykłe i nowe smaki potraw, ale przede wszystkim zachowasz ich żywą, odżywczą formę, która zamiast niszczyć Twój organizm będzie go wspierać, a Ty poczujesz się fantastycznie ? Ten sos składa się z trzech składników, jest bardzo prosty w przygotowaniu i świetnie się nada zarówno jako sos do makaronu (gotowanego lub surowego z warzyw), jak i dip do przekąsek.

Składniki:
3 świeże pomidory
1 cebula
1/2 szklanki suszonych śliwek węgierek (tych z aromatem wędzonym)
2 łyżki octu winnego (np. jabłkowego)
2 łyżki oliwy z oliwek
Przyprawy: sól, kolendra, tymianek, majeranek, wędzona papryka, czerwona słodka papryka, rozmaryn.
+ 2 świeże pieczarki

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucam do blendera i miksuję na gładko. Pieczarki kroję w grubą kostkę i mieszam z gotowym sosem. Podaję z makaronem w towarzystwie takich dodatków jak: zielone oliwki, kapary, jabłuszka kaparowe.

Smacznego 🙂

Komentarze
bannersesja

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here