Pasta kanapkowa z awokado i pokrzywą (chwasty w kuchni) RAW, VEGAN

Pasta kanapkowa z awokado

Idź na spacer z samego rana, nazrywaj sobie chwastów a następnie przygotuj świeżą pastę kanapkową na bazie awokado. Zjadaj jako dodatek do świeżych warzyw (jako element surowej diety) albo jako pasta do pieczywa. Najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu, bo odstawiona po kilku godzinach zmienia smak.

Składniki:
1/2 szklanki młodych listków pokrzywy
1/4 szklanki listków czosnaczku (możesz zastąpić ząbkiem czosnku)
kilka liści młodego szczawiu (możesz zastąpić łyżką soku z cytryny)
kilka listków świeżej bazylii
szczypta grubej soli morskiej
1 miękkie awokado
+ moździerz

Przygotowanie:
1. Zieleniną opłucz zimną wodą i rozetrzyj w moździerzu z solą
2. Awokado obierz i zblenduj z zieleniną (możesz użyć blendera albo widelca)
3. Pasta gotowa 🙂

SMACZNEGO ?

Komentarze
bannersesja

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here