Błyskawiczny, pyszny, białkowy posiłek, którym się najesz! Można jeść solo albo z sałatką.
Składniki:
- Pół kilo bobu (może być mrożony)
- Puszka czerwonej fasoli
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki miodu
- łyżka octu balsamicznego
- szczypta soli
- 50 g startego parmezanu lub grana padamo (możesz dać więcej)
- 50 g fety lub innego, intensywnego sera, np. blue
Przygotowanie:
- Fasolę odsączyć i przepłukać, bób umyć albo rozmrozić
- Nagrzać piekarnik do temp. 200’C w opcji góra dół
- W żaroodpornym naczyniu wymieszać: fasolę z bobem, pokruszony ser, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, ocet balsamiczny oraz miód.
- Rozłożyć całość równą warstwą na dnie naczynia i posypać równo cały wierzch parmezanem
- Piec pod przykryciem żaroodpornym albo folią przez 20 minut.
Gotowe!
Smacznego 🙂
PS. Jeśli zdecydujesz się zrobić – napisz w komentarzu jak wyszło i jak Ci smakowało 😉
Komentarze