Krem marchewkowy

Zupa marchewkowa

Intensywnie przyprawiony, g臋sty i bardzo naturalny krem z marchewki z nut膮 kokosu. 艁atwy do zrobienia i przepyszny 馃檪

Sk艂adniki:
5 du偶ych marchewek
2 korzenie pietruszki
po艂owa g臋stej cz臋艣ci mleka kokosowego oraz ca艂a cz臋艣膰 wodna
szczypta soli do gotowania

Przyprawy:
1 kopiasta 艂y偶ka przyprawy garam masala
1 p艂aska 艂y偶eczka s艂odkiej papryki w臋dzonej
1 艂y偶eczka kurkumy
3 艂y偶ki sosu Worcester
szczypta pieprzu
Opcjonalnie 1/2 szklanki syropu z puszkowanego mango lub brzoskwi艅
+ blender

Przygotowanie:
1. Marchewki obra膰 i pokroi膰 w grube talarki. Pietruszk臋 wyszorowa膰 i pokroi膰 w wi臋ksze kawa艂ki.
2. Warzywa prze艂o偶y膰 do garnka, zala膰 wod膮 tak, by by艂y przykryte, posoli膰 i gotowa膰 60 minut na wolnym ogniu. Nie przejmowa膰 si臋, gdy wody ubywa.
3. Doda膰 przyprawy i zblendowa膰 zawarto艣膰 garnka.
4. Doda膰 mleko kokosowe (g臋st膮 i wodnist膮 cz臋艣膰) oraz opcjonalnie syrop z mango/brzoskwi艅 i ponownie zblendowa膰.
5. Podaj臋 posypane wi贸rkami kokosowymi.

Smacznego 馃檪

Komentarze
bannersesja

ZOSTAW ODPOWIED殴

Please enter your comment!
Please enter your name here